Hem  Medlemmar  Om oss  Forum  Våra resor  Kontakta oss  Login
 

 

DANMARK 2003

5/6
Resan börjar vi färjeterminalen i Götet där 11 stycken glada grabbar träffas.Resans nytryckta tröjor dras på och snart rullar vi på färjan. överfarten tar ju en stund och vi börjar ju redan bli hungriga. En lättare målitid intogs på båten. Väl i land puttrade vi neråt i Jylland. Passerade Saeby och fortsatte ner mot Hals där vi invänta en färja. Den tog oss till andra sidan Limfjorden, till Egense. Där fortsatte vi ner på 541:an till Hadsund. Här passerade vi Mariager fjord innan vi hittade ett ställe som kunde servera oss en måltid för nu hade vi blivit hungriga igen. Vi hade ju samtliga bestämt oss för en lagom lunch. Vi beställde något som lät bra, i stil med "Dansk lunch" eller nåt. Det vi fick var en serie med rejäla portioner av danska specialiteter. Vi blev "fetmätta". Ujuj!! 11 Feta gossar rullade sedemera ner på 507:an över på 531:an ut till nästa fjord, Randerse fjorden, till en liten by vid havet. Udbyhöj Vasehuse la en färja till som tog oss till en annan by som bara hette Udbyhöj. 531:an fortsätter ner mot Allingåbro där vi kör lite fel och får en liten blick hur man lever i den byn. Vi tar oss ner mot sydväst och börjar närma oss vårat första härberge. Vi rullar in på Hedegaarden i Hammel. Här väntar ett helt okej booende med stora utrymmen och helt underbar middag som vi förbeställt. Lagad på äkta jylländskt vis. Kvällen till bringas i Hedegaardens trädgård. Mycket lekar å stoj. Gubbarna är som oxar på grönbete. Mycket tjöt innan lampan släcks.

6/6
Efter jättegod frukost rullar vi in mot Hammel för att tanka. Sedan styr vi mot Skanderborg och sneddar sedan mot sydöst för att hamna i en by vid namn Hov. Här fick vi tag på en liten korvmoj som serverade oss en liten öl med en pölse. Här fick vi ett skådespel i Dansk krigskonst, då man fyrade av en kvarts pund kanon. Det var la för att fira att dom blev av med svenskarna antagligen. Vi kunde bara samtycka. Efter en del "rundgång" kom vi till slut från Hov och styrde mot Horsens ner på väg 52 till Hornsyld genom Vejle och ner mot bron till Fyn. Det började snart gnällas om att vi måste tanka så vi fick fylla på i Vissjenberg. Väl framme i Odense så skulle vi ju försöka hitta till vårat nya BoB. Pjentehus hette det. Vi hamnade ganska rätt då det strulade till sig en rondell. En del av oss hade fått syn på Torsten vinkades vid vägen. Det blev några varv i kvarteret innan alla kom rätt. Spännade körning. Pjentehus visade sig vara ett lite trängre boende. Men fint verkade det vara. På kvällen var vi inne i staden för en bit mat då Jansson stod på öronen på den släta asfalten. Stackars Jansson. Kvällen och natten fick flertalet av oss tillbringa i skift vaktande hojarna ute på gatan.

7/6
Följande dag tillbringades på två olika sätt. En del av oss traskade runt i Odense andra rullade runt på Fyn. Eftersom undetecknande befanns sig på sadeln berättas härmed den historien. Det blev en trip till Bogensee och runt den norra delen. I Bogensee stötte vi på en underlig fjälla. En med väldigt farliga fördelar. Vägarna var fina men vädret var omväxlande. En krånglande Ducati fick oss att klia lite på hjässan innan felet åtgärdades. Kamraterna i Odense fick studerat andra slags fördelar. Poseidon fick en grundlig översyn av Krister. Inga sjukdomar där inte. Väl tillbaka till Pjentehus okuperade vi trädgården och dess möbler dock tyckte ägarna att vi inte hade rätt till det. Staden fick sig en rejäl omgång på kvällen innan vi stöp i säng någon gång på småtimmarna.

8/6
Vi lämnade HC Anderssons hem stad bakom oss. Vi passerarde bron till Själland och tar oss upp mot Görlev och vidare mot Rörvig och färjan över Isefjorden till Hundesteed. Upp vidare mot Gilleleje. Mycket trevlig liten fiskby. Hittar till B&B stället som visar sig vara ett helt bedårande litet ställe som drivs av ett gammalt par. Farbron bjuder på en liten grön till grabbarnas glädje. En härlig promenix tar oss in till byn där det förtärs en del inhemska maträtter varav en del visar sig var fisk.

9/6
Sista dagen med gänget då för denna gång. Vi puttrar ner mot Helsingör där färjan väntar. Väl i Sverige splittar vi upp oss och en del tar sig den snabba vägen till Götet. Andra känner att lite mer kan man krama ur av helgen så vi tar den långa vägen utefter Skånes och Hallands kust. Vi stannar på ett härligt fik på Kullens halvö. Det blåser friskt och vi anar dåligt väder men vi klarar oss ganska bra ända hem.

Tackar för ordet !!
Pelle Pedal

Nedan, lite sköna bilder !

Copyright © 1996-2011 Mc Bikers   Tillbaka till toppen >>